Sport

Man burde ikke bli frikjent fordi man er flink til å stå på ski.

Hvis dere ikke har levd under en stein, så ha dere nok fått med dere at han godeste Petter har kjørt i fylla. Selve handlingen er ikke så uforståelig, for det å kjøre i beruset tilstand er noe som er forbeholdt uansvarlige tullinger som ikke respekterer seg selv eller noen andres liv. Når man kjører i beruset tilstand risikerer man ikke bare sitt eget liv, men også andres – og i Petter tilfelle hadde han også to «kamerater» i bilen.

Nå er jeg helt enig i sitatet: «Man kan ikke skape et monster, for og siden bli sur når monsteret raserer noen bygningen», for det er jo vi som har skapt dette monsteret. Vi har dyrket all mark han har gått på, og da er det ikke rart at han begynner å oppføre seg selv som udødelig.

Men det som virkelig er forstyrrende er egentlig ikke at han har kjørt i fylla. Det som er virkelig forstyrrende er hvordan media, enkelte sports – eksperter, bloggere og foreldre sier at vi skal la han være i fred. Det er folk der ute som sier at vi ikke burde klandre han. Hvordan er det akseptabelt? Alkohol står bak en fjerdedel av alle trafikkdødsfall, men siden Petter er flink til å stå på ski så burde han bli tilgitt for det?

Petter er, dessverre, en rollemodell for mange. Det er ikke noe logisk bak det, men det er slik samfunnet er. Og siden han er en rollemodell, så burde han også straffes som en. Han burde sitte i fengsel, han burde få enorme konsekvenser av idretts-norge og alle hans sponsorer burde kaste han ut på dør. For hvordan kan en seriøs bedrift sponse en slik person? Jeg hater alle som kjører i fylla, det er ren fornærmelse mot hele samfunnet og det er noe av det mest uansvarlige en person kan gjøre.

Man burde ikke bli frikjent for ansvar fordi man er flink til å stå på ski.

Standard

Legg igjen en kommentar